TERÖRLE MÜCADELE

Terörle Mücadelede Bu Hafta 1-7 Eylül 2019

7 EYLÜL 2019

1Hakkari/Şemdinli kırsalında icra edilen operasyonda bir adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.
2Irak kuzeyi/Hakurk’ta, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından karakol ve üs bölgelerine saldırı maksadıyla uçurulan bir adet maket uçak düşürülerek etkisiz hale getirildi.
3Mardin/Ömerli kırsalında icra edilen operasyonda birer RPG-7 roketatar, tabanca, ve roketatar mühimmatı ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

6 EYLÜL 2019

1Irak kuzeyine düzenlenen hava harekâtı ile bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup terörist etkisiz hale getirildi.
2Ardahan/Göle’de icra edilen operasyonda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 40 adet tüp, beş adet pil düzeneği, örgütsel doküman ve muhtelif malzeme ele geçirildi.
3Hakkari/Çukurca ve Yüksekova’da icra edilen operasyonlarda, iki adet AK-47 Kalaşnikov piyade tüfeği, bir adet Mavzer piyade tüfeği, iki dolu kutu Bixi/Kanas fişeği, bir adet 81 mm. havan mühimmatı, üç adet telsiz ve muhtelif malzeme ele geçirilmdi.
4Hakkari/Şemdinli ve  Çukurca’da icra edilen operasyonlarda tespit edilen üç adet el yapımı patlayıcı imha edildi.
5Diyarbakır/Hani’de icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir terörist etkisiz hale getirilmiş; bir adet Glock marka tabanca, 14 adet tabanca fişeği, 190 kg. kubar esrar, 15 kg. toz esrar, 52 kg. kenevir tohumu ve 100 kök kenevir ele geçirildi.

5 EYLÜL 2019

1Hakkari/Yüksekova ve Şemdinli ile Van/Başkale kırsallarında icra edilen operasyonlarda üç adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.
2Mardin/Nusaybin kırsalında, Suriye barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu iki terörist teslim olmdu.
3Mardin/Artuklu kırsalında icra edilen operasyonda bir adet RPG-7 roketatar, iki adet M16 piyade tüfeği, bir adet Dragunov keskin nişancı silahı, dört adet el bombası, bir adet roketatar mühimmatı, 60 adet Kalaşnikof fişeği, 50 adet Dragunov fişeği, 140 adet 5.56 mm.lik fişek, üç adet dinamit lokumu, bir adet telsiz, bir adet gece görüş dürbünü ve muhtelif malzeme ele geçirildi.
4Irak kuzeyine düzenlenen hava harekâtı ile bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup terörist etkisiz hale getirildi.

4 EYLÜL 2019

1Hakkari/Şemdinli kırsalında icra edilen operasyonda 500 adet piyade tüfeği fişeği ele geçirildi.
2Irak kuzeyinde icra edilen operasyonda iki adet el yapımı patlayıcı ve muhtelif malzeme ele geçirilmiş, teröristlere ait dört adet sığınak tahrip edilmiş; düzenlenen hava harekâtı ile bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup terörist etkisiz hale getirildi.

3 EYLÜL 2019

1Diyarbakır/Bağlar kırsalında icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı.
2Hakkari/Merkez ve Çukurca kırsalında icra edilen operasyonlarda üs bölgelerine saldırı için hareket halinde oldukları keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı iki terörist etkisiz hale getirilmiş; iki adet RPG-7 mühimmatı, dört adet RPG-7 sevk fişeği ele geçirildi.
3Mardin/Mazıdağı kırsalında, yurt içi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist teslim oldu.
4Irak kuzeyinde icra edilen operasyonda bir adet 81 mm.lik havan mühimmatı, iki adet RPG-7 mühimmatı, iki adet el bombası ve beş kg. patlayıcı ele geçirilmiş; düzenlenen hava harekâtı ile bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup terörist etkisiz hale getirildi.

2 EYLÜL 2019

1Hakkâri/Merkez’de üs bölgelerine saldırı için hareket halinde oldukları keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı iki terörist etkisiz hale getirildi.
2Şırnak/Beytüşşebap kırsalında güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, 34 adet roketatar mühimmatı, 500 g. C4 plastik patlayıcı madde ve iki adet elektrikli fünye ele geçirildi.
3Hakkari/Çukurca kırsalında, Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist teslim oldu.
4Irak kuzeyinde icra edilen operasyonda 40 adet havan mühimmatı ele geçirilmiş, düzenlenen hava harekâtı ile teröristlere ait silah mevzi, mağara, barınak/sığınak ve mühimmat depoları tahrip edildi.

1 EYLÜL 2019

1Şırnak/Silopi kırsalında, Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu beş terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.
2Irak kuzeyinde  devam eden operasyonlarda 31 adet havan mühimmatı ele geçirilmiş, tespit edilen iki adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Düzenlenen hava harekâtı ile teröristlere ait silah mevzi, mağara, barınak/sığınak ve mühimmat depoları tahrip edilmiş, bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup terörist etkisiz hale getirildi.
Şimdi Paylaş

Bir Cevap Yazın