Gündem Teknoloji

SONGAR Silahlı Drone TSK Envanterine Giriyor

Asisguard tarafından geliştirilen Silahlı Drone sistemi SONGAR TSK envanterine giriyor. Savunma Sanayii Başkanlığı ile yapılan sözleşme kapsamında ilk SONGAR silahlı drone sistemleri TSK’ya bu ay teslim edilecek.

SONGAR Silahlı Drone Sistemi, askeri ve güvenlik amaçlı her türlü operasyonda, gündüz ve gece etkin olarak kullanılmak üzere geliştirilmiş olan, otomatik makineli tüfek ile teçhiz edilmiş, 10 km yarıçaplı bir menzil içinde görev icra edebilen, gerçek zamanlı görüntü aktarımı yapabilen, her biri 200 adet 5.56 kalibre 45 mm NATO sınıfı mermi taşıyabilen, özel esnek mermi yolu (mayon) ve otomatik ateşleme mekanizmasına sahip, 2800 metre MSL irtifa içinde görev icra edebilen, yüksek nitelik ve işlevleri açısından İLK MİLLİ; otomatik atış stabilizasyonlu Silahlı Drone Sistemidir.

SONGAR özel bir müdahale gerekmeden süratle değiştirilebilen mermi kutusu ile göreve devam edebiliyor. Karakol ve kalekollarda taciz atışına karşı, kara araçlarının ve konvoyların intikalinde pusu veya tehdit altında havadan yüksek sayıda mermi atımıyla beka arttırıcı, gerektiğinde taarruzi olarak da etkin kullanılabilecek gerçek atış testleri ve gösterimi başarıyla tamamlanmış, makineli tüfek entegre edilmiş ilk MİLLİ Drone Sistemi çözümü olarak ön plana çıkıyor.

SSB ile şirket arasında yapılan sözleşme kapsamında, 8 Songar’ın yanı sıra 8 sürüş ve namlu kamerası, 4 yer kontrol istasyonu, yedek malzeme, eğitim ve ilgili yer sistemleri temin edilerek TSK’ya bu ay teslim edilecek.

Şimdi Paylaş

Bir Cevap Yazın