Gündem

TSK Envanterinde Kaç Adet Kirpi Var?

Savunma Günlüğü olarak TSK envanterine dair merak edilenlere yönelik haberlerimize devam ediyoruz. TSK’nın gözbebeği Kirpi’ler den envanterde kaç adet olduğunu merak ediyor musunuz? Eğer cevabınız evet ise bu detayı sizler için araştırdık. Haberimizde yer alan tüm bilgilerin yalnızca resmi kaynaklar tarafından açıklanan veriler olduğunu hatırlatmak isteriz.

Yerli üretici BMC tarafından geliştirilen ve TSK envanterine giren KİRPİ Zırhlı Personel Taşıyıcı araçları TSK için günümüzde önemli bir konuma sahip. 800 km menzili olan araçlar özellikle Suriye ve terör operasyonlarında etkin bir şekilde kullanılıyorlar.

TSK’ya bugüne kadar BMC tarafından teslim edilen Kirpi sayısı resmi rakamlara göre 614+ adettir. KİRPİ’nin gelişmiş yeni versiyonu olan KİRPİ 2’den ise ilk etapta envantere 230 araç girmiştir. KİRPİ 2 siparişinde ayrıca 529 araçlık ikinci bir sipariş planı da bulunuyor. Bu siparişin dağılımı ise 329 adet Kara Kuvvetleri Komutanlığı 200 adet Jandarma Genel Komutanlığı şeklinde.

SSB ile BMC arasında yapılan anlaşma kapsamında 713+ adetlik VURAN aracı alımı planlanmış ve bu araçlardan 250+ adeti teslim edilmiş durumdadır. VURAN TTZA’da Kirpi gibi mayına karşı yüksek korumalı bir araçtır.

Kirpi Zorlu Parkur Eğitimi
Şimdi Paylaş

Bir Cevap Yazın