Arge Gündem Milli Sistemler Teknoloji Video Galeri

İlk MİDLAS Atışı TCG İSTANBUL’dan Yapıldı!

Milli Dikey Atım Lançer Sistemi MİDLAS, TCG İstanbul’dan yapılan ilk atışlı testini başarıyla gerçekleştirdi!

Türkiye uzun süredir deniz kuvvetleri envanterine katılan milli gemilere hava savunma yeteneği kazandırmak için çalışmalar yürütüyor. GÖKDENİZ yakın hava savunma sisteminin ardından şimdi de HİSAR D füzesinin kullanılabildiği milli dikey atım lançer sistemi MİDLAS’da ilk test gerçekleştirildi.

ROKETSAN’ın geliştirdiği Milli Dikey Atım Lançer Sistemi MİDLAS, ilk milli fırkateynimiz, TCG İSTANBUL’dan HİSAR-D RF füzesini başarıyla attı. Böylece Mavi Vatan semalarının güvenliğinde çok kritik bir teknolojiyi daha Deniz Kuvvetlerimiz kazanmış oldu.

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün atış görüntülerini “

Savaş gemilerimizden “dikey atım yeteneği” ve bu sayede Donanmamızın kazandığı “milli hava savunma şemsiyesi” ülkemize hayırlı olsun

. ROKETSAN’ın geliştirdiği Milli Dikey Atım Lançer Sistemi #MİDLAS, ilk milli fırkateynimiz, TCG İSTANBUL’dan HİSAR-D RF füzesini başarıyla attı. . Böylece #MaviVatan semalarının güvenliğinde çok kritik bir teknolojiyi daha Deniz Kuvvetlerimize kazandırdık. . #MİDLAS dikey atım Lançer sisteminde emeği geçen ROKETSAN ekibini gönülden tebrik ediyoruz.” notuyla birlikte paylaştı.

Şimdi Paylaş

Bir Cevap Yazın